Egy kis segítség a megfelelő porzsák kiválasztásához

Porzsák kisokos

2020.08.18 21:52
porzsakod.hu
porzsakod.hu
Porzsák kisokos

Hogyan válasszuk ki a megfelelő porzsákot?

Napjainkban elérhető porzsákok között a legnagyobb különbség a porzsák felépítésében és anyagában tapasztalható.Mit jelent ez? KATTINTS A TOVÁBB GOMBRA 

1) A papír porzsák

Anyagában jellemzően egy- vagy kétrétegű rostszálas papír anyagból készül, lezárása ragasztással történik.A többi porzsák fajtával szemben ez a legkevésbé ellenálló a fizikai hatásoknak és a nedvességnek.Előnye, hogy olcsó illetve higiénikus, mivel amint megtelik (ha megtelik), eldobhatóvá válik és egy új porzsák behelyezésével magasabb teljesítménnyel folytathatjuk tovább a porszívózást.Ürítését semmilyen formában nem javasoljuk.


2)A mikroszűrős, mikroszálas vagy szintetikus porzsák

Több néven ismerhető ez a porzsák típus.
A mikroszűrős porzsákok többrétegű, általában 3-5, de nem ritka a 7 rétegű változat sem.
Anyaga polipropilén és poliészter mely egy rugalmas és ellenálló anyagot alkot, a porszívó igényeit minden tekintetben kielégítve.Rugalmas anyaga lehetővé teszi, hogy teljesen megteljen, anélkül, hogy a porszívó teljesítményében csökkenést tapasztalnánk.
Rugalmassága miatt ki tudja tölteni a porszívó porzsák tárolójában lévő teret, így azt hosszabb ideig tudjuk használni vetélytársaival szemben
A papír porzsákokkal ellentétben megszűri az allegének jelentős részét, így sokkal higiénikusabb a használata. Fontos tudni, hogy mialatt a papír porzsákon keletkező sérülés által kárt tehetünk a porszívó motorjában is, a mikorszűrős porzsák egy plusz védelmet biztosít számunkra.

A polipropilén alapanyagú szintetikus porzsákok égésük során vízzé és szén-dioxiddá alakulnak át, így környezetbarát termékeknek minősülnek.
Ürítése bár fizikalilag nem lehetetlen, de egyik gyártó sem javasolja, ugyanis anyagában sérülhet a használat vagy ürítés során, az eltömődött pórusok miatt pedig nem használható tovább teljes értékűen.3) A textil vagy vászon porzsák

Az egyik legrégebbi porzsákról beszélhetünk, ha a textil porzsákot említjük meg.
Anyaga -mint ahogy a nevében is van- textil , pamut, pamutvászon vagy pamut-poliészter (kevertszálas) vászon.
A magyarországi háztartások nagy részében ilyet használtak korábban, nagy előnye a többi porzsákkal szemben, hogy üríthető, tisztítható vagy mosható.
Szűrőképessége jóval kisebb egy többrétegű mikroszűrős porzsákénál illetve folyamatosan veszít az anyag a minőségéből, így szűrőképessége is csökken.
Sokáig (akár évekig) használható, és nem sokkal drágább egy csomag mikroszűrős porzsáknál.
Tapasztalat, hogy egyre inkább nehezen beszerezhető, illetve a gyártása is leszállóágban van.
A legnépszerűbb modellekhez még kapható, újabban gyártott, "érzékenyebb" porszívó modellekhez a gyártók nem javasolják a tartós használatát.
 

 

 

 

olcsobbat.hu argep.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.